У Херсоні поліцейські перекрили канал надходження важких наркотиків та затримали групу наркодилерів

4 года назад 0

Працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області при силовій підтримці роти поліції особливого призначення затримали групу осіб, які підозрюються у збуті важких наркотиків на території Херсонської області. Усі учасники групи раніше судимі за наркозлочини. В ході обшуків у них вилучено велику кількість зброї, банківські картки, мобільні телефони, гроші, автомобілі та наркотики вартістю 350 тисяч гривень. Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Поліцейські з'ясували, що організаторкою незаконного бізнесу є 57-річна жінка, яка упродовж кількох років мала великий вплив на «наркобізнес» в двох районах області. Вона налагодила канал постачання екстракційного опію з сусідньої області. Її спільники виготовляли ацетильований опій, а інші відповідали за приймання замовлень, фасування та збут.

Начальник управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини Андрій Денисьєв розповів, що підозрювані постійно змінювали телефони, адреси проживання та автомобілі. Наркотики збували за допомогою «закладок» та особисто в руки перевіреним покупцям, для яких кожні три дні змінювали слово-пароль при замовленні наркозілля. До кожної дози важкого наркотику вони додавали ще й пігулку димедролу для підсилення ефекту наркозілля. Гроші отримували на банківські картки.

Під час проведення 13 санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено 300 мл екстракційного опію (маляс), 570 мл ацетильованого опію, 120 пігулок димедролу, 50 мл прекурсорів, значну кількість пістолетів та саморобний автомат.

Організатор та ще троє спільників затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про затримання інших учасників угрупування. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" та ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі відпрацьовуються зв'язки затриманих. Усе вилучене направлено на експертизу. Проводяться подальші слідчі дії з метою встановлення усіх фактів злочинної діяльності учасників групи.