У Херсоні поліцейські вилучили 3 кілограми канабісу

7 лет назад 0

Працівникам управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції стала відома інформація, що 38-річний херсонець зберігає у себе в оселі коноплю. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час санкціонованого обшуку в квартирі херсонця поліцейські вилучили 8 поліетиленових пакетів та 8 паперових згортків, у яких знаходився «канабіс». Також вилучили саморобний пристрій для куріння коноплі. Загальна вага вилучених наркотиків складає 3 кілограми.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Денисьєв, сума вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 90 тисяч гривень. Вилучену коноплю направили на дослідження.

Як пояснив підозрюваний, наркотики він зберігав для власного вживання. 38-річний херсонець раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Наразі поліцейські перевіряють його на причетність до збуту наркотиків.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).