У Херсоні поліцейські знайшли підлітка, який втік з дому

6 лет назад 0

Батьки 13-річного хлопця, який пішов з дому в Херсоні ще 1 червня, звернулися у поліцію лише наступного дня після 15:00. Мати розповіла, що син і раніше на добу йшов з дому, але завжди повертався. Та цього разу він не повернувся і жінка звернулася за допомогою в поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Хлопця шукали працівники відділу ювенальної превенції, Херсонського відділу поліції, Корабельного та Дніпровського відділень поліції, активно долучилися користувачі соцмереж, які поширювали фото зниклого хлопця. Орієнтування з фотографією хлопчика поліцейські розмістили у людних місцях: на зупинках, поблизу магазинів, на ринках. Робота дала результат. Третього червня у поліцію зателефонувала жінка і розповіла, що схожого хлопчика бачила неподалік автовокзалу по вулиці Полковника Кедровського. За вказаною адресою виїхали ювенальні поліцейські і знайшли неповнолітнього у дворі багатоповерхівки.

Відносно хлопця не було скоєно ніяких протиправних дій. Він пояснив поліцейським, що весь час жив на вулиці, а останню ніч провів у помешканні хлопця, з яким познайомився теж на вулиці. Наразі хлопця повернули в родину. У відношенні його матері буде складено адміністративний протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків щодо виховання дитини.

— З початку року ми розшукали 178 дітей, які втекли з дому. 162 дитини знайшлися у першу добу, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.

Поліція ще раз звертається до батьків з проханням приділяти максимальну увагу своїм дітям, цікавитися їх життям, взаємовідносинами у шкільному колективі. У разі зникнення дитини не можна зволікати, необхідно одразу звертайтеся у поліцію. Адже у більшості випадків дітей знаходять упродовж кількох годин, коли батьки звернулися в поліцію.