У Херсоні повідомлено про підозру чотирьом працівникам виправної колонії, які розкрадали продукти для ув’язнених

7 лет назад 0

За матеріалами Служби безпеки України слідчими прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованого злочинного угруповання – співробітникам однієї з виправних колоній Херсонщини.

У минулому році оперативники СБУ викрили злочинну діяльність працівників пенітенціарного закладу, які розкрадали продукти харчування для ув’язнених.

Організатором виступив один з керівників закладу – підполковник внутрішньої служби. Посадовець залучив до оборудки підлеглих та ув’язненого, який мав приховувати "залишки" продуктів у спеціально обладнаній схованці.

Комірниця продовольчих складів, за вказівкою посадовця, свідомо видавала зі складу продукти з надлишком, підроблюючи накладні. Старший інспектор колонії вивозив їх за межі закладу та реалізовував приватному підприємцю.

Під час обшуку на території колонії правоохоронці виявили схованку, у якій зберігалися списані та підготовлені для продажу продукти харчування на загальну суму понад сто тисяч гривень.

Досудове розслідування триває за ч. 3 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років, повідомляє рес-група УСБУ в Херсонській області.