У Херсоні припинили продаж «елітного» сурогату

5 лет назад 0

Працівники податкової міліції Гoлoвнoго управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з працівниками Управління захисту економіки в Херсонській області ДЗЕ НП України ліквідували підпільне виробництво фальсифікованих алкогольних виробів та масову реалізацію такої продукції. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.


Так, у рамках проведення операції «Акциз-2019» та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 227 Кримінального кодексу України було встановлено, що на території обласного центру здійснюється виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв, підроблених під відомі торгові марки іноземних та вітчизняних виробників. Виготовляли сурогат із спирту з додаванням різноманітних ароматизаторів і барвників.

Готову продукцію, не марковану марками акцизного податку України, реалізовували не лише в Херсоні, а й на всій території України. Пропозиції щодо продажу фальсифікату розміщувалися на спеціалізованому сайті в мережі Інтернет, а також у месенджерах і соціальних мережах.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання понад 1 тис. літрів фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів без акцизних марок (у т.ч. розлитих в тару типу «beg-in-box»), та 524 літри спирту загальною орієнтовною вартістю понад 1,2 млн. гривень

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності, триває слідство.