У Херсоні пройшла акція з очищення дна Дніпра від сміття

3 года назад 0

Минулої суботи у Херсоні пройшла акція «Green Diver». Основною її ідеєю було очищення дна Дніпра від сміття. Організатором події став засновник сортувального центру "Green Line SV" Сергій Дудка.

На сторінці у соціальній мережі він розповів про деталі акції:

«Всюди акції з прибирання парків, водойм та інших місць. Безумовно це чудово! Але є маленьке АЛЕ! Я практично не бачу звітів, що відбувається з тими відходами які зібрали! Адже зібрати до купи, зробити круті фото та покинути це в мішках, погодьтеся не найкращий варіант. Вивести на звалище теж не набагато краще, адже ми відходи з одного місця просто перенесемо в інше.

В ідеалі — це відсортувати відходи, щось відмити, за щось заплатити під час утилізації. Та якщо брати реалії, це набагато важче і дорожче ніж зібрати ці відходи. Тому дуже часто обмежуються першою частиною та фотосесією.

Тому у мене буде величезне прохання до всіх хто робить акції з прибирання, розраховуйте свої сили та кошти, щоб потім гідно повестися з тим, що ви зібрали! І обов‘язково напишіть та викладіть фотозвіт з утилізації відходів!»

Також Сергій Дудка розповів про подальшу долю зібраного сміття:

«А тепер про приємне в суботу 11.09.21 ТОВ GREEN LINE SV з однодумцями організували акцію Green Diver! Результат акції — 24 мішки зі скляними пляшками та покришка на додачу. Понад 540 пляшок тепер не забруднюють дно Дніпра! Вони пішли на скло бій, покришка на Сортувальний Центр ТОВ Green Line SV, щоб потім піти на переробку.

Всі витрати по завантаженню, вивезенню та утилізації взяла на себе фітнес-мережа Домінант. Дякуємо Виктору Сухокобиліну за прийом скло бою!

Скло знову повернеться до нас у вигляді нових виробів, а ми отримали насолоду від пірнання!»