У Херсоні пройшов перший Чемпіонат України із бразильських шашок

5 лет назад 0

Семирічна Зоряна буквально розгромила у шашки журналістів «Херсон Плюс». Дівчина – наймолодша чемпіонка України у логічній грі. Залюбки пояснює, який хід для нас був провальним.
У Херсон Зоряна приїхали із Дніпропетровщини. Разом зі своїм татом – тренером Дмитром Савінським. Мета візиту – стати учасниками першого чемпіонату України із шашок «бразильська версія».
На чемпіонат України з’їхалося чимало юних шашистів. Більше пів сотні юнаків та дівчат вітали у приміщенні шахово-шашкового клубу. Президент Херсонської обласної федерації шашок Ірина Куколєва пояснює, що на чемпіонаті представлено більше 10 областей. Змагання триватимуть із 8 по 15 травня.
У чому особливість ж шашок «бразильська версія» пояснює 15-річна Віра Попруга, Чемпіонка світу із шашок. У Херсон дівчина приїхала із м. Кам’янське, що на Дніпропетровщині.
Та чи допомагають Вірі шашки у повсякденному житті та навчанні? Чемпіонка говорить, безумовно.
Чемпіонат із шашок став і майданчиком для херсонських екоактивістів. Ініціатива сортувати сміття на публічних заходах чи не перша в Україні, розповідає Анастасія Юрчук.
Просить шашистів уважно придивлятися до облаштованих у приміщенні контейнерів.
Крім такої благородної мети сортувати сміття, екоактивісти побажали успіхів у інтелектуальному протистоянні. Підготували і сюрприз – відповідні екологічні сувенірі. Торбинки для закупівель дошивають для всіх учасників чемпіонату – вручити мають наприкінці змагань.