У Херсоні шанують пам’ять видатного гуманіста Джона Говарда

5 лет назад 0

293 роки з дня народження Джона Говарда. В Херсоні вшанували пам’ять відомого англійського філантропа, реформатора тюремної системи та дослідника масових інфекційних захворювань. Він був знаний на всю Європу, проте останні роки свого життя Джон Говард провів у нашому місті, де до останнього боровся за краще життя для наших земляків. Ми вирішили поцікавитеся, чи знають херсонці хто такий Джон Говард. Більшість відповідей – порадувала.

Аристократ за призначенням, благодійник за покликанням душі. Джон Говард отримав чималий спадок, якого б вистачило на все життя. Однак він обрав інший шлях. За власні кошти він будував лікарні, будинки престарілих та безкоштовно лікував бідних. Відомий у Херсоні громадський діяч Устин Мальцев ділиться, така людина є справжнім взірцем для сучасного покоління.

Джон Говард помер на 65-році життя внаслідок надання допомоги хворій тифом жінці, від якої й заразився. Останнім бажанням було – поховати його у херсонському краї, а замість пам’ятників та надписів – поставити сонячний годинник, щоб і після смерті приносити людям користь.

Аби популяризувати постатьсвітового масштабу, якою був Великий гуманіст Джон Говард. Благодійний фонд Устина Мальцева вирішив розпочати новий просвітницький проект