У Херсоні триває кампанія декларування доходів

6 лет назад 0

Минув третій місяць кампанії декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Результати у місті Херсоні такі: подано 912 декларацій про майновий стан і доходи. Третину із них або 287 декларацій подали херсонці, яких норми законодавства зобов'язують звітувати про власні статки. Решту –625 декларацій громадяни подали аби скористатися правом на отримання податкової знижки.

З приводу започаткування звітності існує безліч думок, одна з них — податкову декларацію винайшли ще за часів Стародавнього Єгипту. Неподання її у ті часи вважалося смертним гріхом і в багатьох країнах тяжко каралося. Наразі ж така суворість змінилася необхідністю декларувати доходи добровільно. І в деяких випадках це робити навіть… вигідно. Адже громадяни не лише сплачують податок, а й за певних умов можуть його повернути до власних гаманців.

Подають декларацію платники податків за двох умов. У першому випадку вони зобов'язані зробити це на підставі діючого законодавства. У другому – коженмає право, за власним бажанням, подати таку декларацію, щоб отримати податкову знижку.

Слід пам’ятати, що останній строк подання обов’язкових декларацій — 30 квітня 2018 року. Бланк декларації можна безкоштовно одержати в Херсонській об’єднаній податковій інспекції Головного управління ДФС у Херсонській області.

Радимо виконання конституційного обов’язку – подання декларації не відкладати на останній день та вчасно прозвітувати свої доходи.