У Херсоні ювенальні поліцейські виявили факт психологічного насильства матері над 16-річною донькою

5 лет назад 0

У Дніпровському районі Херсона під час відвідування родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, працівники ювенальної превенції та служби у справах дітей виявили факт психологічного насильства матері над її 16-річною донькою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Дівчина була у вкрай пригніченому стані, жалілася на постійний психологічний тиск та образи. У відношенні матері складено адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінка не зробила належних висновків для себе, тож представники служби у справах дітей прийняли рішення тимчасово забрати дівчину з сім’ї, після чого з неповнолітньою та матір’ю попрацюють психологи для допомоги цій родині.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, всього під час рейду було перевірено 6 родин, у яких виховуються сім дітей.

Поліцейські звертали увагу на фізичний та психологічний стан дітей, наявність у них сезонного одягу, учбових матеріалів, а також санітарно-гігієнічний стан помешкань та наявність продуктів харчування. Більшість родин стала на шлях виправлення, іншим перевіряльники зробили зауваження та дали час на виправлення.