У Херсоні відбудеться «Агропорт-2018»

6 лет назад 0

22 грудня за участі голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука, голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, генерального менеджера Агропорт Україна Дмитра Титаренка відбулася прес-конференція щодо підготовки до проведення АГРОПОРТ Південь Херсон 2018, присвячена новим напрямам розвитку Херсонської області в аграрній сфері.

Спікери заходу презентували проекти та розповіли, яким питанням приділятимуть максимум уваги. Які аспекти можуть вплинути на покращення життя в регіоні та яким чином можна підтримати молодь з сільської місцевості? Як впливає прогресивне бачення розвитку регіональної влади на залучення інвестицій?

Зокрема, проанонсували проведення першого на Херсонщині масштабного заходу з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи — Міжнародного агропромислового форуму АГРОПОРТ.

«У 2018 році АГРОПОРТ вперше проходитиме на Півдні і до того ж святкуватиме своє п’ятиріччя. Таким чином ми реалізуємо заплановану для себе стратегію на 5 років, яка полягає в залученні до регіональних заходів три ключові зони: Схід, Захід і Південь. Саме Херсон у нас «закриває» південну територію, де вже 26-28 липня відбудеться АГРОПОРТ Південь Херсон на території херсонського аеропорту. Ми очікуємо серйозний ривок вперед», – повідомив генеральний менеджер Агропорт Україна Дмитро Титаренко.

«Я підтримую стратегію організаторів АГРОПОРТ Україна — «Майбутнє — за регіонами». Вважаю, що проведення таких заходів життєво необхідно для нашої аграрної Херсонської області. АГРОПОРТ Південь Херсон 2018 стоїть на одному щаблі з Міжнародним інвестиційним форумом «Таврійські горизонти» за рівнем тих можливостей, які він відкриває для херсонських аграріїв, фермерів та бізнесменів»,– наголосив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук є куратором проекту АГРОПОРТ у Херсоні. Він запевнив, що форум відрізнятиметься від попередніх, адже Херсонщині є чим здивувати. Також Евген Рищук звернув увагу на те, що дати проведення форуму в Херсоні у 2018 році співпадають з проведенням «Чорноморських ігор», тому літо буде продуктивним і насиченим.

Після завершення прес-конференції відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство між Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською обласною радою і ТОВ «Авіабренд».

Прес-служба Херсонської ОДА