У Херсоні відбудеться показ художнього фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Чужа молитва»

6 лет назад 0

17 травня, о 15.00, у кіноконцертній залі «Ювілейний» відбудеться показ художнього фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Чужа молитва», приурочений до 74 річниці з дня депортації комуністичним режимом СРСР кримськотатарського народу з території Криму. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Чужа молитва» — це український історико-драматичний фільм, заснований на реальних подіях, про молоду кримськотатарську дівчину Саіде Арифову, яка під час Другої світової війни, ризикуючи власним життям, врятувала 88 єврейських дітей-сиріт.

Також у рамках показу кінострічки відбудеться й нагородження переможців щорічного конкурсу серед школярів та студентів Херсонської області й АР Крим, який проводить Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» на тему «Найкращі учнівські твори, присвячені історії національно-визвольної боротьби українського та кримськотатарського народу з імперським режимом Росії та тоталітарним режимом СРСР, та відлуння історичних паралелей до сьогодення у боротьбі за державний суверенітет та територіальну цілісність України».