У Херсоні відкрили десятий центр «Open Space»

6 лет назад 0

Знаходиться він у приміщенні Херсонського міського відділу ДРАЦС. Найперший подібний центр відкрили у листопаді 2017 року у Дарницькому відділі ДРАЦС м.Київ. Зараз подібні центри вже працюють в Одесі, Львові, Кропивницькому, Сумах, Миколаєві, Хмельницькому та Рівному.

У «OpenSpace» громадяни зможуть без жодних черг отримати весь спектр послуг, які надають відділи ДРАЦС: отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану.

Для сплати послуг більше не варто шукати відділення банку. Все можна зробити за допомогою платіжних терміналів.

У Херсонському центрі з надання послуг ДРАЦС обладнаний дитячий куточок Юстимчика, ведуться роботи зі спрощення доступу до Центру людей із особливими потребами.

Начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська разом із керівником Херсонської юстиції Костянтином Хутковським та директором Департаменту економічного розвитку та торгівлі Херсонської обласної державної адміністрації Дмитром Бутрієм 6 серпня урочисто перерізали стрічку та відкрили новий OpenSpace.

"Уже 9 подібних центрів відкрито по всій країні. Тепер настала черга Херсона. Ми приділяємо цьому особливу увагу, бо ваше місто знаходиться поруч із окупованим Кримом. Загалом, до кінця року планується, що в Україні запрацюють 25 подібних центрів",– зазначила Ірина Дубиківська.

Першими скористались послугами європейського центру стала пара Андрій та Анастасія. Вони подали заяву на реєстрацію шлюбу.

Ірина Дубиківська також скористалась послугами херсонського OpenSpace і отримала копію свідоцтва про реєстрацію шлюбу.

"Чому відкриття OpenSpace дуже важливе саме для Херсона? Бо саме ми найбільше обслуговуємо наших громадян із окупованого Криму. Лише з початку року послугами ДРАЦС нашої області скористались більше 5,5 тисяч кримчан.Також жителі окупованого півострова уклали в Херсоні 81 «шлюб задобу», – зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.