У Херсоні відзначили кращих спортсменів регіону за підсумками спортивного сезону 2017 року

6 лет назад 0

Церемонія «Спортивне сузір’я Херсонщини», яка зібрала спортивну еліту та молоду надію херсонського спорту, відбулася сьогодні в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша, де нагороджували херсонських спортсменів і тренерів за підсумками спортивного сезону 2017 року. 

Так, звання «Краща спортсменка року» отримала одна з трьох номінанток – Анастасія Павлова – чемпіонка України зі стрільби із лука, бронзова призерка чемпіонату Європи, 5 місце на чемпіонаті світу.

А її тренер Владислав Павлов отримав звання «Кращий тренер року».

Номінацію «Кращий спортсмен року» виграв Микола Просторов (стрибки на батуті) – переможець командного чемпіонату України, чемпіон України (синхрон), 4 місце на Кубку світу (синхрон), срібний призер Х Всесвітніх ігор (синхрон).

Відзнаку «Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту» отримав Віталій Дубіна – чемпіон України з кікбоксингу WAKO, переможець кубку світу, чемпіон Х Всесвітніх ігор.

Триразова чемпіонка України з веслування на байдарках і каное Олена Скворцова отримала перемогу в номінації «Сенсація року».

Володарем відзнаки «Кращий у спорті ветеранів» став Ігор Козлов – триразовий чемпіон з веслування на байдарках і каное, триразовий срібний призер, бронзовий призер Всесвітніх ігор ветеранів.

В номінації «Сильні духом» здобули перемогу легкоатлетки:

Кисильова Юлія – чемпіонка України, бронзова призерка ХХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор;

Півень Світлана – чемпіонка України, бронзова призерка чемпіонату Європи, чемпіонка світу серед спортсменів з фізичними вадами;

Лебедєва Яна – дворазова чемпіонка України, срібна призерка чемпіонату світу.

Також було вручені і окремі відзнаки.

Так, чемпіон України з футзалу серед команд вищої ліги «Екстра-ліга» сезону 2016/2017 років Футзальний клуб «Продексім» отримали відзнаку – «Краща команда Херсонщини з ігрових видів спорту».

Звання «Краща спортивна федерація року Херсонщини» присвоєно Херсонській обласній організації Федерації боксу України. 

А Дитячо-юнацька спортивна школа № 6 Херсонської міської отримала відзнаку за ІІ місце у Всеукраїнському огляд-конкурсі на кращий стан фізичного виховання та спорту у номінації кращі позашкільні навчальні заклади.

Херсонська ОДА