У Херсоні винуватець резонансної дорожньо-транспортної пригоди може потрапити за грати на 8 років

4 года назад 0

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні по вул. Стрітенська водій автомобіля «Volkswagen Touareg» здійснила наїзд на 16-річних хлопця з дівчиною, які переходили проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. В результаті ДТП неповнолітні з тяжкими травмами були госпіталізовані в лікарню. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт слідчим скерований до суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, в ході досудового розслідування була повністю доведена вина водія транспортного засобу. Так встановлено, що 32-річна жінка, яка перебувала за кермом транспортного засобу, порушила вимоги кількох пунктів Правил дорожнього руху. Зокрема, жінка не виконала п.18.4 ПДР. А саме, під’їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, перед яким на сусідній смузі руху зупинився пасажирський автобус, продовжила рух, не впевнившись у відсутності на переході пішоходів.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт, погоджений прокуратурою Херсонської області, направлений до суду. Санкція статті, за якою було відкрите кримінальне провадження, передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Обставинами, що пом’якшують покарання жінки (ст. 66 Кримінального кодексу України) є щире каяття та добровільне відшкодування завданих потерпілим збитків.