У херсонській бібліотеці вивчали можливості порталу електронних послуг Пенсійного фонду

6 лет назад 0

У Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Гончара відбулась зустріч головного спеціаліста головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області Олени Скоробагатько з колективом бібліотеки.

Розмовляли, перед усім, про нові можливості сучасних дистанційних сервісів Пенсійного фонду України. Одним з таких ресурсів є Портал електронних послуг Пенсійного фонду України.http://portal.pfu.gov.uaСаме цей сервіс дає змогу усім зацікавленим в режимі on-line вирішувати питання з мінімальною витратою часу та сил.

Портал цікавий не тільки пенсіонерам, а й, перед усім, працюючим, фізичним особам-підприємцям, самозайнятим особам тощо.

Унікальність порталу Пенсійного фонду полягає в тому, що, не виходячи з дому, можна продивитись інформацію в особистому кабінеті таку, як:

  • перегляд виписки з системи персоніфікованого обліку;
  • перегляд електронної пенсійної справи (для пенсіонерів);
  • розрахунок страхового стажу.

Перевірив наявні дані, кожен громадянин може з впевненістю розмовляти з роботодавцем щодо нарахування заробітної плати та сплати внесків, звертатись з питаннями до Пенсійного фонду. На Порталі також є можливість подати звернення або запитання, замовити паперові документи, записатись на прийом до спеціалістів Пенсійного фонду України.

“Очевидні й переваги для осіб з особливими потребами та людей похилого віку. Не обов'язково їхати до Пенсійного фонду для вирішення питань, а скористашись інтернетом, в комфортних для себе умовах та темпі, просто отримати інформацію або відповіді”, — наголосила під час зустрічі Олена Скоробагатько.

Працівники бібліотеки самі спробували, наскільки зручно користуватись Порталом та легко зареєструватись. Одразу зареєструвалось 60 чоловік з 72-х присутніх.

Отримати більше інформації про сучасний сервіс та зареєструватись на Порталі можна, звернувшись до головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області за адресою м. Херсон, вул. Комкова 76 А, тел. 428827, 436470.

Автор: Олена Скоробагатько