У Херсонській області збільшується кількість зрошувальних земель

7 лет назад 0

Завдяки професіоналізму та наполегливості директора ПП «Восток-Агро» В’ячеславу Панкову сьогодні на території Костогризівської сільської ради Каховського району введено в експлуатацію нову насосну станцію потужністю 1100 л/с, а також запущено 13 поливних машин «Zimatik», що дозволить збільшити площу зрошувальних земель на 1000 га.

Участь у заході взяли почесні гості – голова обласної ради Владислав Мангер, голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та народний депутат Сергій Хлань.

«Розвиток зрошення – пріоритетний напрямок розвитку Херсонщини. Сьогодні вся влада в області, фермери та підприємці об’єднуються та працюють над відновленням зрошування. Це яскравий приклад нашого патріотизму, любові до Батьківщини», — відзначив під час урочистостей голова облради.


Також Владислав Мангер наголосив на тому, що обласна рада та він особисто і надалі підтримуватимуть відновлення зрошення та сприятимуть розвитку меліорації в Херсонській області.

Відзначимо, у цьому році зрошувальних земель вже збільшено на дві тисячі. У минулому місяці введено в експлуатацію насосну станцію в Білозерському районі, а попереду іще одна в Генічеському. І це лише початок. До кінця року планується забезпечити зрошенням 13 тис. га. Пілотні проекти про відновленню меліорації на Херсонщині підтримуються і на державному рівні. Так, на цей рік на відновлення зрошення в Херсонській області з державного бюджету виділено 26 млн. грн.