У Каховському районі поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві літнього чоловіка

6 лет назад 0

Вбивство сталося з корисливих мотивів. Зловмисник побив 72-річного чоловіка, який рибалив на березі каналу, металевою трубою по голові. Після чого заволодів його мопедом, мобільним телефоном та іншими особистими речами. У вкрай тяжкому стані пенсіонера доставили в лікарню, де майже дві доби він боровся за життя, але від отриманих тілесних ушкоджень сьогодні помер. Каховські оперативники затримали підозрюваного, він ховався на балконі власної квартири.

Пораненого літнього чоловіка на березі каналу виявили діти. Вони повідомили дорослим, які і викликали «швидку». Працівники Каховського відділу поліції встановили, що пенсіонер приїхав на мопеді на канал, щоб порибалити. З місця події зникли усі його особисті речі, в тому числі і мопед.

Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, поліцейські упродовж доби встановили особу підозрюваного. Ним виявився наркозалежний 43-річний чоловік, раніше судимий за грабіж та наркозлочини. Він пояснив, що того дня потребував грошей, тому взяв металеву трубу і вийшов на вулицю шукати жертву. Помітивши літнього рибалку, він вирішив заволодіти його мопедом і іншими речами. Вдаривши потерпілого кілька разів трубою по голові, зловмисник забрав майно жертви. Того ж дня він продав мопед. Наразі транспортний засіб вилучено.

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, наразі зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу вигляді тримання під вартою. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» через ч.2 ст.15 КК України «Замах на злочин», ч.4 ст.187 КК України «Розбій» та ч.3 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.