У липні 2018 року на Херсонщині відбудеться головна подія сфери АПК південного регіону

6 лет назад 0

22 грудня було підписано тристоронній меморандум між Херсонською ОДА, обласною радою та ТОВ «Авіабренд», що засвідчує наміри про організацію та проведення Міжнародного агропромислового форуму «АГРОПОРТ Південь – 2018» у період з 26 по 28 липня 2018 року на території міжнародного аеропорту «Херсон».  Підписання меморандуму – це результат довгострокових перемовин між ОДА та організаторами форуму ще з травня 2017 року.

Участь у заході візьмуть близько 4 000 людей у складі яких будуть і партнери з Львова і Харкова, де проведення такого форуму вже стало традиційним. Також на сьогодні вже 400 компаній зацікавились участю у агрофорумі за напрямками виробництва органічної продукції, зрошення, тепличне господарства,"зеленої енергетики" та інші.

Для проведення Міжнародного форуму буде використано аеродромні перони, термінали та виставкові площі. Також землі сільськогосподарського призначення для демонстрації роботи техніки, які знаходяться поряд.

За три дні організатори планують встигнути продемонструвати агротехніку, відзначити кращих у сфері АПК, провести виставки і конференції.

Форум дасть змогу широко популяризувати Херсонщину як найбільш перспективний аграрний край півдня України, поширити позитивні тенденції в аграрній сфері області серед вітчизняних та закордонних партнерів, налагодити партнерські відносин з іншими регіонами, розширити можливості регіонального бізнесу на внутрішньому ринку та залучити інвестиції і міжнародні проекти для роботи у сфері АПК.

Проведення форуму дозволяє якісніше сконцентруватися на інтересах окремого регіону та надати агровиробникам доступ до товарів, послуг та програм, що діють безпосередньо в регіоні. З іншого боку – для бізнесу – форум дає можливість бути ближче до своєї цільової аудиторії.

Херсонська ОДА