У Львівському конкурсі легкої промисловості взяли участь херсонці

7 лет назад 0

У третій декаді березня у м. Львові відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Прорив легкої промисловості», ініційований національним галузевим партнерством у легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine» та асоціацією швейних училищ України.

Про це повідомляє прес-служба управління освіти Херсонської міської ради.

Конкурс, організований та проведений радником міністра освіти і науки України, головою «Fashion Globus Ukraine» Голдою Виноградською, проходив у двох номінаціях: «Сучасні колекції для готельного бізнесу» та «Сучасні колекції для ресторанного бізнесу», пише МОСТ.

У конкурсі взяли участь 23 колекції з різних міст України. Місто Херсон представляв ДНЗ «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну». Колекцію одягу для ресторанного бізнесу «Mix Stile», яка складається з моделей для офіціанта, баристи та кухаря, створила творча група учнів та педагогів з професії «Кравець. Закрійник».

Окрім конкурсної програми учасники взяли участь у круглому столі «Особливості підготовки кваліфікованих робітників сучасного ринку праці за компетенціями», у ході якого обговорили актуальні проблеми та перспективи розвитку професійної освіти у галузі легкої промисловості України.

Колекція «Mix Stile» ДНЗ «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну» пройшла до фіналу конкурсу і серед п'яти найкращих представлятиме українську легку промисловість на нараді країн Перської затоки, що відбудеться 8 квітня 2017 року у м. Дубаї (Об'єднані арабські емірати).