У Новій Каховці поліція затримала “кабельного” злодія

7 лет назад 0

Викрадання телефонного кабелю в Новій Каховці набуло масового характеру. Крадіжки такого характеру відбуваються виключно в нічну пору доби у підвальних приміщеннях багатоповерхівок, або з колодязів, розташованих в середині мікрорайону. Саме тому затримання “кабельних” крадіїв відбувається не так часто, як хотілося б. Безробітного новокаховчанина Дмитра М., 1991 року народження,  правоохоронці затримали “на гарячому” під час скоєння ним злочину в підвальному  приміщенні будинку № 15 на вул. Довженка, де він встиг вирізати 30 метрів телефонного кабеля.

До речі, у підвальне приміщення злодій проник без перешкод, адже вхідні двері до нього були не зачинені. Затримання відбулось ще три місяці тому. 

Далі процес перейшов у стадію досудового розслідування, в ході якого слідчим Новокаховського відділу поліції було встановлено 10 епізодів викрадення кабеля, до яких Дмитро М. причетний.

Якщо скласти до купи поцуплені шматки дроту, то їхня загальна довжина разом складатиме майже 700 метрів. Ватртість одного метру телефонного кабеля коливається від 200 до 500 гривень за погонний метр. Таким чином, “Укртелекому” завдано шкоди на сотні тисяч гривень.

Остаточну міру заподіяної шкоди визначить суд, який також встановить і міру відповідальності Дмитра М. за скоєний злочин.

Джерело: НК онлайн