У обласній раді обговорюють майбутнє фтизіатричної служби

4 года назад 0

24 грудня у Херсонській обласній раді відбулася нарада, щодо функціонування фтизіатричної служби області в умовах переходу протитуберкульозних закладів у КНП та прямого фінансування за надані медичні послуги з Національної служби здоров’я України.

Участь у нараді взяли заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко, директор КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр» Володимир Бурятинський.

Завдання цієї наради – визначити найбільш ефективну модель функціонування фтизіатричної служби, яка крім лікувальної послуги несе ще й велике соціальне навантаження. Саме тому не можливо підходити до питання з точки зору лише фінансової спроможності закладів, які входять до мережі.

Присутні обговорили різні варіанти функціонування підрозділів КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр».

Нагадаємо, на сесії Херсонської обласної ради 20 грудня, враховуючи прийняття нової державної концепції щодо створення єдиного фтизіатричного простору, депутати прийняли рішення приєднати КНП «Новозбур’ївська обласна туберкульозна лікарня» ХОР, КНП «Новотроїцька протитуберкульозна лікарня» ХОР, КНП «Обласна дитяча туберкульозна лікарня» ХОР до КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр» Херсонської обласної ради. Об’єднання дозволить привести систему лікування хворих на туберкульоз у відповідність до міжнародних стандартів, згідно з якими акцентується увага на амбулаторному лікуванні.