У псевдомінерів конфіскують майно, якщо вони не розчулять міністра

4 года назад 0

Повідомлення про нібито заміновані станції метро, суди та інші установи останнім часом стали мало не буденними. Тож в Уряді замислилися над тим, як подолати цю пошесть.

Нічого кращого не вигадали, ніж зареєструвати проект «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України» (№2642). Вирішили посилити відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Про це повідомляє "ЗіБ".

На думку Міністерства внутрішніх справ, звідки вийшла ініціатива, зловмисників має налякати додаткове покарання — конфіскація майна. Адже лише за 5 місяців цього року розпочато досудове розслідування близько 600 кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачено в ст.259 КК, що майже дорівнює показникам усього 2018 року.

Посилену відповідальність (від 4 до 8 років, також із конфіскацією) хочуть установити за завідомо неправдиві повідомлення про замінування критично важливих об’єктів інфраструктури або органів державної влади, закладів охорони здоров’я та освіти.

На жаль, у пояснювальній записці не зазначено, скільки «жартівників» було виявлено та покарано хоча б із сотень торішніх випадків. І, можливо, варто було б додати пом’якшувальну обставину — якщо сам міністр вислухає та зрозуміє причини, що штовхнули «мінера», наприклад, погрожувати підірвати міст метро. Бо якось нелогічно виходить…