У Скадовському районі тривають перевірки закладів освіти

6 лет назад 0

На території Скадовського району триває перевірка шкільних та дошкільних закладів освіти щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. На сьогоднішній день інспекторський склад Скадовського районного сектору ГУ ДСНС області перевірив Академічну гімназію у м. Скадовськ, заклади на територіях Широківської, Шевченківської, Володимирівської, Новомиколаївської, Михайлівської, Приморської сільських рад та Лазурненської селищної ради.

На перевірених об’єктах виявлено ряд значних порушень, а саме:- деякі керівники та відповідальні особи з питань пожежної безпеки не пройшли спеціальне навчання у сфері пожежної безпеки;- не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних конструкцій дахів;- у багатьох комп’ютерних навчальних класах на вікнах встановлені глухі грати;- будівлі не обладнані зовнішньою установкою від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів;- будівлі та приміщення не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією;- усі заклади шкіл не забезпечені зовнішнім протипожежним водопостачанням;- пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом;- не усі приміщення забезпечені первинними засобами пожежогасіння;- не проводиться технічне обслуговування наявних вогнегасників;

За наявні недоліки керівники закладів освіти притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Матеріали перевірок направлені до міської ради та органів виконавчої влади сільських та селищних рад.

ГУ ДСНС в Херсонській області