У Скадовську батьки майбутніх першокласників захистили право дітей відвідувати дитсадки влітку

6 лет назад 0

У Скадовську батьки майбутніх першокласників відстояли право своїх дітей відвідувати дошкільні заклади влітку.

Проблема виникла через те що, з одного боку, завідуючі повинні дотримуватись статуту та положення дошкільного закладу, яким передбачено перебування вихованців старшої групи у закладі до 1 вересня. З іншого, зважаючи на те, що вже видано накази про зарахування дітей до школи, нібито виникає колізія, коли дитина буде фінансуватися і у школі, і в садочку. А за порушення фінансової дисципліни відповідальність, знову таки ж, покладається на завідувачів дошкільних закладів, повідомляє сайт "Набережная".

Питання розглядали у міськраді. А 7 червня при голові Скадовської райдержадміністрації відбулась нарада з керівниками дошкільних закладів та спеціалістами відділу освіти. Начальник відділу освіти Ольга Дудченко зазначила: "Відповідно до закону про дошкільну освіту та положення про дошкільний навчальний заклад, які є чинними на сьогоднішній день, відрахування з дошкільного навчального закладу відбувається тільки за заявою батьків. Відповідно до закону про загальну середню освіту, навчальний рік у закладах освіти починається з 1 вересня. Таким чином, з 1 червня по 31 серпня в закладах дошкільної освіти в літній оздоровчий період майбутні першокласники мають право відвідувати дитячий садочок, а розпочнуть навчання в закладах освіти з 1 вересня".

Учасники наради дійшли висновку, що в цій ситуації немає жодного законодавчого протиріччя. За результатами наради дане питання остаточно вирішено: у Скадовському районі майбутні першокласники, за бажанням батьків, мають право перебувати у закладах дошкільної освіти в літній оздоровчий період до 1 вересня.