У Великоолександрівському районі поліцейські вилучили гранату у раніше судимого

6 лет назад 0

У Великоолександрівське відділення поліції надійшло повідомлення від жительки одного з сіл. Жінка розповіла, що на вулиці невідомий чоловік висловлюється у її адресу нецензурною лайкою та поводиться неадекватно.

На місце події прибула група реагування патрульної поліції Великоолександрівського відділення поліції. Чоловіка доставили у сільраду для встановлення його особи. Ним виявився раніше судимий 47-річний місцевий житель, який на теперішній час не має постійного місця проживання та займається сезонними заробітками.

Під час поверхневого огляду в сумці чоловіка поліцейські виявили бойову гранату РГД-5 в розібраному стані, запал окремо від гранати. Чоловік пояснив, що гранату нібито знайшов два тижні тому на березі річки.

У район виїхали спеціалісти-вибухотехніки, які вилучили гранату та направили її на дослідження. Встановлюється походження боєприпаса.

Відкрите кримінальне провадження ч.1 за ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Відділ комунікації поліції Херсонської області