Учасники та діти війни під час «Вальсу Перемоги» встановили новий рекорд України

6 лет назад 0

Сьогодні, на передодні відзначення Дня пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років на площі біля ККЗ «Ювілейний» учасники та діти війни поринули у «Вальс Перемоги».

Колоритний захід на якому танцювали, співали, читали вірші та організовували розваги, ініціював Департамент культури, туризму та курортів ОДА, обласний палац культури за підтримки голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва.

Пенсіонери, ветерани, діти та молодь, як в 1945 році раділи Перемозі і ділилися великою радістю з жителями і гостями міста.

«Спасибі, що влаштували для нас таке чудове свято. Музика, пісні, танці — це ж і є саме життя. Ми і на фронті, в хвилини затишшя, танцювали. Адже серцю потрібно відпочити, хоча б на хвилину повірити, що все буде добре, що ми повернемося і станцюємо вальс в міському саду, вже в мирні дні»,- учасниця війни трудового фронту дев'яносторічна Тамара Жирнова

Чудова музика у виконанні духового оркестру під керівництвом Заслуженого працівника культури України Віталія Шаповаленка підняла настрій всім присутнім.

Тож, під час танцю було встановлено новий рекорд України. За підрахунками, вік одночасно вальсуючих склав 18 982 року.

Слід відзначити, що символом вшанування пам’яті жертв Другої світової війни є червоний мак. Ця квітка – пам’ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу. Так, у кожного танцюючого на груді був приколотий красний мак.

Захід, метою якого є виховання у молодого покоління поваги до військової слави і пам'яті героїв, популяризація прекрасних вітчизняних бальних танців запам’ятається його учасникам. Залишилося дуже яскраве враження про свято, на одній хвилі були сьогодні ветерани, їхні діти і внуки.

Відділ оперативної інформації ХОДА