Українці будуть самі обирати, коли йти на пенсію

7 лет назад 0

Кошти на рахунках Пенсійного фонду належать винятково учасникам пенсійної програми. Вони самі зможуть вибирати умови виходу на пенсію.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, – передає ZiK із посиланням на Бізнес.

«Ті, хто працюють і сплачують внески в Пенсійний фонд протягом 35 років, і ті, хто платять внески 15 років, є учасниками пенсійної програми. Між цими людьми є різниця, яку потрібно передбачити в умовах пенсійного забезпечення», – заявив міністр.

За словами міністра, українські пенсіонери отримують пенсію, в середньому, протягом 18 років. Тому однаковий час виходу на пенсію без урахування тривалості страхового стажу сприятиме тому, що за рахунок людей, які все життя працювали та сплачували внески, фінансують збільшення розміру пенсійного забезпечення тих, хто на такі пенсії не заробив.

«Якщо ми говоримо про справедливість у пенсійному забезпеченні, то повинні бути і різні умови виходу на пенсію людей, які різну кількість років брали участь у пенсійній програмі. Це не підвищення пенсійного віку, адже в такому випадку пенсійний вік підвищувався б для всіх. Тому ті, хто мають повний страховий стаж і виконали умови пенсійної програми, – виходять у 60 років. А ті, хто мають 15 років стажу та мінімізували свої витрати, – вийдуть у 65 років. Цим ми встановлюємо принцип, за яким вік виходу на пенсію залежить від вибору кожного», – пояснив Рева.