«Українська хата талантами багата»: новий проект Гончарівки об’єднав знаних особистостей у галузі культури та творчу молодь

5 лет назад 0

[center][/center]
У відділі мистецтв Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара 1 грудня відбулося перше засідання арт-лабораторії «Українська хата талантами багата». Автором проекту є херсонський письменник Олег Олексюк. На заході було презентовано серію картин Володимира Гончаренка «Стара верба» та нову поетичну збірку Галини Добровольської «Камертон душі». Також у переповненій залі світлиці присутні ознайомилися з азами української вишивки та рецептами приготування вареників, які є гордістю нашої національної кухні. Господині Оксана Олексюк та Галина Добровольська почастували всіх варениками та пиріжками власного домашнього приготування.

Завідуюча відділом мистецтв Тетяна Краснолуцька представила тематичну книжкову виставку, присвячену українській вишивці. Крім того, книголюби ознайомилися з новими виданнями Херсонської філії Видавничого центру «Просвіта», які вже є на полицях книгозбірні.

Розмову про особливості української пісні продовжили співаки Іван Бурлака та Інна Крюковська. Вони заспівали відомі вокальні твори «Чумацький шлях» (сл. А.Кичинського, муз. А.Шейченка) та «Червона рута» (сл. та муз. В.Івасюка).

Поступ об’єднання знаних особистостей у галузі культури та творчої молоді у світлиці Гончарівки розпочато. Тож до нових зустрічей в «Українській хаті», яка талантами багата!