З несумлінних батьків Великоолександрівського району стягнули більше 100 тисяч гривень аліментів

6 лет назад 0

Так, пан Валерій за рішенням суду мав щомісяця сплачувати по 500 гривень на кожну з двох доньок. Проте станом на 1 травня 2018 року чоловік накопичив борг 35 тисяч гривень.

У ході примусового виконання рішення суду державним виконавцем відділу було здійснено опис та арешт земельної ділянки боржника та в подальшому передано до ДП «СЕТАМ» для проведення електронних торгів.

У рахунок погашення заборгованості аліментів стягувачці перерахували 19611,05 грн.

Іншого мешканця району суд зобов’язав сплачувати аліменти власній донечці в розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку. Проте батько цього не робив і накопичив борг більше 25 тисяч гривень.

Через це, в рамках закону Чужих дітей не буває його обмежили у праві виїзду за кордон, керуванні транспортним засобом, поводженні зі зброєю та полюванні. Окрім цього, виявилось, що несумлінний батько не проживає за вказаною у виконавчому листі адресою. Тому його оголосили в розшук. Після всіх застосованих обмежень боржник все ж таки повністю сплатив борг власній дитині.

Ще один батько, який мешкає в цьому районі, не сплачував аліменти 10 років. І завинив власній донечці більше 33 тисяч гривень. Його також обмежили у праві виїзду за кордон, керуванні транспортним засобом, поводженні зі зброєю та полюванні. Після цього чоловік погасив частину боргу, а саме 27089,87 грн.

Четвертий батько-аліментник за три роки накопичив більше 37 тисяч гривень боргу. Його обмежили у праві виїзду за кордон, керуванні транспортним засобом, поводженні зі зброєю та полюванні. І це спрацювало! Чоловік повністю сплатив борг перед власною дитиною.

"Херсонська юстиція працює над тим, щоб на Херсонщині несумлінних батьків лишалось все менше. Перший пакет законів #ЧужихДітейНеБуває довів свою ефективність і допоміг тисячам дітей нашої області отримати кошти, які вони не отримували роками. Херсонська юстиція завжди стоїть на захисті прав дитини", – зазначив керівник ГТУЮ у Херсонській області Костянтин Хутковський.