З початку 2018 року за допомогою Херсонської обласної служби зайнятості забезпечено роботою 2,5 тис. осіб

6 лет назад 0

У січні-лютому поточного року послугами Херсонської обласної служби зайнятості скористалось 14,8 тис. безробітних громадян. Наразі послугами служби зайнятості користуються 12,4 тис. зареєстрованих безробітних, з яких половину складають жінки, третину — безробітна молодь віком до 35 років.

За інформацією директора обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова за цей період за допомогою служби зайнятості забезпечено роботою 2,5 тис. осіб.

Упродовж січня-лютого 2018 року роботодавці області надали до служби зайнятості 3490 вакансій, що на 2% більше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 01 березня 2018 року на одну вакансію претендувало 14 осіб, які шукали роботу.

Активно впроваджуються механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Впродовж січня-лютого 2018 року 33 безробітних працевлаштовано на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

Важливого значення має кадрове забезпечення галузей економіки відповідно до реальних потреб ринку праці. За словами Євгенія Єрашова професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку року пройшли 1377 безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, отже, працевлаштовані.

З початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 772 особи з числа безробітних.