З початку працівники поліції розшукали 216 дітей

7 лет назад 0

З початку 2017 року на Херсонщині працівники поліції розшукали 216 дітей, які втекли з дому або інтернатів. Усіх повернули батькам або опікунам. Майже 97% дітей поліцейські знаходили упродовж доби. Як свідчить статистика, більшість неповнолітніх виховуються у родинах, які опинилися у складних життєвих обставинах. Причини втеч у всіх випадках схожі: схильність підлітків до бродяжництва, сварки з батьками, бажання жити окремо від дорослих, погуляти з друзями, а влітку — бажання відпочити на морському узбережжі.

Лише за минулу добу працівники відділу ювенальної превенції розшукали трьох неповнолітніх втікачів. Так, вчора приблизно о 22:00 у Генічеський відділ поліції зателефонувала жінка. Вона сказала, що о 21:00 її 14-річна донька пішла в магазин і не повернулася, її телефон вимкнений.

На місці працювала слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції, також до пошуків були залучені дільничні інспектори поліції. Приблизно опівночі дівчина вийшла на зв’язок і сказала, що ходила на побачення, а телефон вимкнула, щоб їй не заважали. Поліцейські зустріли дівчину на вулиці, відвели додому, після чого з нею та матір’ю провели профілактичну бесіду.

УБілозерськомурайоні вчора майже весь особовий склад відділення поліції та небайдужі громадяни шукали 12-річного хлопця, який втік з дому. Школяр з багатодітної та неблагополучної родини, неодноразово залишав місце проживання. Хлопчика знайшли ввечері у сусідньому селі, де він грався з однолітками. Поліцейські повернули його батькам.

У тому ж районі поліцейські шукали 17-річногопідлітка. Батьки сказали, що він не повернувся з навчання додому. Хлопець повернувся додому пізно ввечері. Пояснив, що гуляв з друзями. Наразі з ним усе гаразд, він знаходиться вдома.

Шановні батьки! Велике прохання контролювати місцезнаходження ваших дітей, їх коло спілкування у школі, на вулиці та усоцмережах. Якщо ваша дитина вчасно не з’явилася вдома та не виходить на зв’язок, негайно звертайтеся до поліції.

Також поліція звертається до усіх громадян! Якщо ви помітили на вулиці чи в іншому місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, виглядає розгубленою чи стурбованою, поцікавтеся, де її батьки і чи вона не заблукала. Якщо у вас є підозри, що дитина втекла з дому чи загубилася, не будьте байдужими та якомога скоріше звертайтеся до найближчого відділу поліції або за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області