З початку року дільничні поліцейські Херсонщини розшукали 60 неплатників аліментів, порушників громадського порядку та тих, хто ухилявся від суду

4 года назад 0

Робота дільничних офіцерів поліції різнопланова та містить у собі багато функцій. Це і забезпечення публічного порядку, і своєчасне реагування на звернення громадян про різні злочини та правопорушення, і протидія злочинності та формування правосвідомості громадян шляхом постійної взаємодії з громадськістю.

Але основне – це сфера профілактики правопорушень, яка надзвичайно широка. Дільничні виявляють причини, що призводять до вчинення правопорушень, після чого з громадянами проводиться відповідна профілактична робота. Дільничні офіцери поліції допомагають у соціальній адаптації людям, які звільнилися з місць позбавлення волі, щоб не допустити повторного вчинення ними правопорушень, проводять з ними індивідуально-профілактичну роботу.

В тісній взаємодії з іншими службами дільничні працюють над попередженням злочинності та забезпеченні правопорядку, допомагають оперативникам розшукувати людей, які скоїли різні злочини та переховуються від відповідальності. Також дільничні постійно перевіряють громадян, які знаходяться на спеціальних обліках поліції.

— У сучасних реаліях на дільничних офіцерів поліції покладено багато важливих завдань, і, в першу чергу – це профілактична робота, спрямована на недопущення вчинення правопорушень. І ефективною ця діяльність є за умови нашої активної взаємодії з усіма підрозділами поліції та з населенням у територіальних громадах. Особливо це стосується розшуку певної категорії осіб. Так, завдяки тісній співпраці з початку цього року безпосередньо дільничні офіцери поліції розшукали 60 чоловік – це неплатники аліментів (наприклад, як жителька Голопристанського району, яка не платила аліменти на дітей 7 років, її розшукано і буде притягнуто до відповідальності), порушники громадського порядку, особи, які, ухилялися від суду, розшукувані за крадіжки та хуліганства , — повідомив т.в.о. заступника начальника Управління превентивної діяльності поліції області Ярослав Шанько.

Відділ комунікації поліції Херсонської області