За час операції «Канікули» ювенальні поліцейські виявили 180 порушень адміністративного законодавства, пов’язаних із неповнолітніми

4 года назад 0

На території Херсонської області з 23 грудня по 15 січня поліція проводила профілактичні заходи під назвою «Канікули». За понад три тижні працівники відділу ювенальної превенції виявили 180 порушень адміністративного законодавства, пов’язаних із неповнолітніми. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Метою проведення заходів стала профілактика негативних проявів у підлітковому середовищі, недопущення вчинення неповнолітніми адміністративних і кримінальних правопорушень, втягнення їх дорослими в протиправну діяльність, забезпечення соціального та правового захисту дітей, а також виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих.

За час відпрацювання ювенали склали 17 адмінпротоколів за продаж неповнолітнім алкоголю, 26 дорослих будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння. Поліцейські вивили 20 підлітків, які курили тютюнові вироби у заборонених місцях та 15 школярів, які розпивали пиво та спиртні напої у заборонених місцях і перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Ювенальні поліцейські перевірили 180 неблагонадійних родин, у яких виховуються діти. Припинено три факти домашнього насильства. 86 батьків притягнуті до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей. За час операції «Канікули» правоохоронці розшукали понад 30 дітей, які втекли з дому.

Також в період проведення операції ювенальні поліцейські на центральній площі Херсона провели для жителів міста святковий захід «Різдво з поліцейськими». Діти з батьками, школярі та студенти ознайомилися з сучасним екіпіруванням бійців спеціальних підрозділів обласної поліції, тиснули лапу службовому собаці Рексу, посиділи в поліцейських спецавтомобілях та навіть мали можливість проїхатися на них. Ювенальні поліцейські розповіли дітям про свою роботу, роздали буклети з корисною інформацією та привітали дітей зі святом солодкими подарунками.