За час операції «Нерест» поліція відкрила 16 кримінальних проваджень за фактами браконьєрства

5 лет назад 0

З 1 квітня на території Херсонської області поліція проводить оперативно-профілактичні заходи «Нерест», направлені на попередження незаконного вилову живих водних біоресурсів під час весняно-літньої заборони. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

З початку відпрацювання поліцейські виявили 59 фактів незаконного вилову риби, 266 фактів незаконної торгівлі водними ресурсами та браконьєрськими знаряддями лову, викрили 46 правопорушників за незаконний вилов риби.

До адміністративної та кримінальної відповідальності притягнуто понад 100 громадян. У них вилучено 800 кг незаконно виловленої риби, 110 кг інших водних ресурсів, 99 рибальських сіток довжиною 5000 метрів, а також 56 знарядь незаконного вилову. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму понад 100 тисяч гривень.

За словами т.в.о. начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Віталія Валяєва, з початку відпрацювання підрозділами поліції відкриті 16 кримінальних проваджень за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». До адміністративної відповідальності притягнуті 85 громадян. Відпрацювання «Нерест» триває.