За два місяці поліцейські перевірили 150 повідомлень щодо незаконної порубки лісу та видобутку піску

4 года назад 0

За два місяці працівники поліції Херсонщини перевірили 140 повідомлень, пов’язаних з обігом деревини, з них 58 інформацій про незаконну порубку лісових насаджень. Поліцейські перевірили 55 транспортні засоби, які перевозили лісоматеріали.

За фактами, які підтверджують незаконний обіг деревини, поліція відкрила 35 кримінальних проваджень за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу», за іншими фактами проводиться перевірка. За цей період поліцейські вилучили у браконьєрів 16 транспортних засобів, 6 причепів та 4 бензопили.

Також працівники поліції продовжують здійснювати контроль за користуванням надрами. За вказаний вище період поліцейські виявили 10 автомобілів з піском та перевірили законність перевезення вантажу.

Так сьогодні в Херсоні поліцейські зупинили автомобіль «ЗІЛ» завантажений піском. Водій надав усі необхідні документи, що підтверджують його законну купівлю.

Шановні громадяни! Якщо ви володієте інформацією про місця незаконної порубки лісу або осіб, які займаються незаконним видобутком деревини чи піску, терміново телефонуйте за номером «102». Подбаємо разом про збереження лісів та надр Херсонщини.

Відділ комунікації поліції Херсонської області