За незаконне зберігання гранати та грабіж житель Скадовська засуджений на 4 роки позбавлення волі

6 лет назад 0

У травні цього року в місті Скадовськ працівники поліції затримали 52-річного безхатченка, який пограбував 80-річну жінку. Зловмисник на вулиці вирвав з рук пенсіонерки сумку, де знаходились гроші в сумі 1000 гривень. Під час затримання поліцейські вилучили у зловмисника частину грошей. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники поліції провели санкціонований обшук за місцем тимчасового проживання чоловіка. Він облаштував собі житло у недобудованій будівлі поблизу лікарні. У підвальному приміщенні серед мотлоху поліцейські виявили та вилучили гранату Ф-1 та запал до неї. Чоловік пояснив, що гранату купив у невідомого чоловіка в місті Харків і зберігав для самозахисту. Боєприпас було вилучено та направлено на дослідження.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж» та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі.