За розбійний напад на будинок пенсіонера житель Каховки засуджений на 8 років позбавлення волі

6 лет назад 0

Злочин стався ввечері біля одного з приватних будинків у місті Каховка. 75-річний господар почув сторонні звуки, які доносилися з двору, після чого вийшов з будинку. Він побачив трьох невідомих, один з яких сильно вдарив пенсіонера по голові важким предметом. Троє невідомих забрали газові балони та мішки з горіхами. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий втратив свідомість. Коли отямився, то знов побачив зловмисників, які забирали з двору решту газових балонів. Коли вони пішли, чоловік покликав на допомогу. Потерпілий описав поліцейським прикмети нападників та вказав, у якому напрямку вони втекли.

Працівники поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися безробітні жителі міста, усім до тридцяти років. Зловмисники пояснили, що кілька днів наглядали за будинком і обирали, що можна забрати з двору пенсіонера. Під час скоєння злочину вони не очікували, що господар помітить їх та вийде з дому. Частину викраденого зловмисники продали, а виручені гроші витратили.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій» та ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Згідно з вироком суду усіх трьох зловмисників визнано винними та їм призначене покарання: безпосередній виконавець злочину, який завдавав тілесні ушкодження літньому чоловіку засуджений на 8 років позбавлення волі, його двоє спільників засуджені на 3 і 4 роки позбавлення волі.