За три дні роботи поліцейські допомогли 17-ти жертвам домашнього насильства

4 года назад 0

За три дні роботи мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП відреагувала на 17 викликів потерпілих від домашньої тиранії, склала 8 адміністративних протоколів про домашнє насильство, винесла 4 термінові заборонні приписи кривдникам та перевірила 5 осіб, яким раніше були винесені приписи. У переважній більшості випадків поліцейські фіксували психологічне насильство дорослих дітей у відношенні їх батьків похилого віку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив координатор мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП Віталій Сайфутдінов, з початку року поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за ст.126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України. 11 кримінальних проваджень уже направлені на розгляд до суду. Винуватцям загрожує до 2-х років позбавлення волі.

У районах області профілактичною роботою щодо недопущення випадків домашнього насильства та роботою з кривдниками займаються дільничні офіцери поліції. Навіть в умовах жорсткого карантину ця робота продовжується. Правоохоронці працюють у захисних масках і перчатках, проводять роз’яснювальну роботу з домашніми кривдниками. Так, у Бериславському районі дільничні навідали жінку похилого віку, яка пересувається на візочку і раніше потерпала від поведінки нетверезого сина. З чоловіком поліцейські провели профілактичну бесіду. А від жінки дізналися, що син кілька днів не вивозив її на подвір’я подихати свіжим повітрям. Також жінка не мала ні маски, ні перчаток. Дільничні вивезли пенсіонерку у двір та дали їй засоби індивідуального захисту, порадили дотримуватися необхідних карантинних обмежень та дбати про власне здоров’я.