За вбивство односельця житель Херсонщини засуджений на 13 років ув’язнення

6 лет назад 0

Злочин стався влітку в одному з сіл Олешківського району. У відділення поліції звернувся чоловік і повідомив, що його 39-річний брат на автомобілі "ВАЗ" поїхав у невідомому напрямку і дві доби не виходить на зв'язок.Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів та з’ясували, що востаннє зниклого бачили на виїзді з села у компанії 21-річного односельця, раніше судимого за крадіжки. Спочатку чоловік плутався у свідченнях, сильно нервував. Потім зізнався, що задушив потерпілого і вказав місце, де сховав тіло та його автомобіль.

Причиною скоєння вбивства зловмисник назвав захист колишньої дружини свого дядька. Жінка пожалілася йому, що після розлучення зустрічалася з односельцем, який згодом почав її бити. Жінка покинула його, але чоловік переслідував її, умовляв відновити стосунки та навіть погрожував. Племінник вирішив позбавити тітку від домагань і викликав її колишнього на розмову. Зустріч призначив на виїзді з села.

Але розмови не вийшло, чоловіки посварилися і зловмисник задушив кавалера тітки. Після чого поклав тіло у багажник автомобіля потерпілого і поїхав до друга, якому про все розповів. Разом з товаришем вони вивезли тіло у лісосмугу і закопали. Автомобіль загиблого залишили у гаражі товариша.Були відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство", ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України "Незаконне заволодіння транспортним засобом" та ст.396 Кримінального кодексу України "Приховування злочину".

Згідно з рішенням суду 21-річного чоловіка визнано винним у інкримінованих йому злочинах та призначене покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Його товариша на підставі ст.75 Кримінального Кодексу Українибуло звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком в два роки.

Відділ комунікації поліції Херсонської області