За власну нерухомість херсонці перерахували 7,8 мільйона гривень

6 лет назад 0

За вісім місяців 2018 року громадяни — фізичні особи Херсонщини сплатили до місцевих бюджетів області 7,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Надходження вдвічі або на 4 млн грн перевищили показники минулорічного періоду.

Майже третина суми або 2,2 млн грн податку на нерухомість надійшла до місцевого бюджету обласного центру. При цьому, громада Херсона отримала на 1,2 млн грн або в 2 рази більше надходжень, ніж торік. Місцеві бюджети на території обслуговування Новокаховської ОДПІ розділять 1,5 млн грн а Генічеської ОДПІ — 1,8 млн грн податку за нерухомість.

За словами начальника Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, кожен лідер місцевої влади має враховувати, що розкішна нерухомість, яка знаходиться на території громади, — це додаткові кошти до її бюджету. Від рішення органів місцевого самоврядування, залежать ставки та пільги оподаткування, які мають визначатися в межах повноважень та діючого законодавства. Адже саме податок на нерухоме майно — це джерело добробуту територіальних громад Херсонщини.