Завершився третій етап семінару-тренінгу з питань допомоги учасникам бойових дій

6 лет назад 0

17 та 18 травня в Центрі підвищення кваліфікації завершився третій етап семінару-тренінгу «Особливості взаємодії з військовослужбовцями-учасниками бойових дій та їх сім’ями».

Навчання для профільних фахівців (соціальних працівників, психологів, психіатрів) проходило за ініціативи голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та у рамках першої обласної цільової програми медичної реабілітації та соціальної реадаптації учасників АТО, яка розрахована до 2020 року.

Мета підготовки – створення мобільних груп допомоги учасникам бойових дій, які повернулися з війни на Сході України та їх сім’ям в районах області, а також в об’єднаних територіальних громадах Херсонської області.

Це не лише психологічна підтримка учасників антитерористичної операції, а й допомога у вирішенні складних чи проблемних питань соціального характеру (пошук житла чи роботи, оформлення необхідних документів чи отримання земельної ділянки, вступ до вузу, медичне забезпечення тощо).


Спікером з цих питань виступила уже відома херсонцям Катерина Проноза-Стеблюк, а також Оксана Хмельницька, які представляють ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» (або Психологічна Кризова Служба) та Українську спілку психотерапевтів.


По завершенні семінару-тренінгу учасники отримали необхідні знання для подальшої роботи з учасниками бойових дій, а також відповідні сертифікати.

Нагадаємо, з 21 по 23 березня в Херсоні проходив другий етап семінару-тренінгу.