Збірку віршів херсонської поетеси готували фахівці з різних куточків країни

6 лет назад 0

Вчора у Херсонській бібліотеці для юнацтва ім. Лавреньова відбулася презентація збірки «Я спробую намалювати диво…», автором якої є херсонська письменниця Тетяна Гладиш.

«У 2017 році вперше подумала про випуск власної збірки віршів. Я вже давно їх писала, але все зберігала на комп`ютері і майже нікому не розповідала. Одного разу працівники бібліотеки запросили мене на вечір, де молоді поети декламували власні вірші, це було дивовижно. Тоді я вирішила не втрачати такої можливості і також презентувала свій. Оплески глядачів та співробітників закладу мене приємно здивували й надихнули на нову творчість», — розповіла Тетяна.

Також дівчина додала, що випуск власної збірки – клопіткий процес, адже книга повинна мати естетичний вигляд та відповідати літературним нормам. Над випуском працювали літератори, редактори та художники з усієї України. Протягом року творчі особистості спілкувалися між собою дистанційно та готували книгу до випуску. Найбільше допомагала тендітній Тетяні херсонська поетеса Надія Теленчук. Вона зовнішньо прикрасила збірку, розмалювавши її улюбленими квітками – маками.

«Це не просто збірка – це справжнє щастя. Назва «Я спробую намалювати диво» — посилання кожному з нас. Це побажання читачам робити більше добрих вчинків та радіти життю», — розповіла художниця.

В основі поезій закладені особисті переживання, кохання, біль, а також власна боротьба з принципами та стереотипами. У віршах присутня інтимна лірика, що відображає почуття письменниці. До речі, це не перша творча презентація Тетяни Гладиш. Минулого року її літературний репортаж був представлений на полицях Книжкового арсеналу в Києві. Дівчина описала у творі життя інклюзивних людей, які борються за кожен день та посміхаються наперекір всім проблемам.

На захід також завітав гурт WINDMUSIC, який подарував незабутні враження та безліч позитивних емоцій, а головне — підтримку поетесі Тетяні Гладиш. Глядачі запевняють, що презентація видалася жвавою та сповненою позитивних емоцій.

Автор: Поліна Дайнега

Фото: Віктор Братан