Земельна комісія затвердила перелік об’єктів будівництва внутрішньогосподарських зрошувальних мереж

6 лет назад 0

Постійна комісія обласної ради з питань земельних відносин та екології затвердила перелік об’єктів будівництва внутрішньогосподарських зрошувальних мереж, фінансування яких планується за рахунок коштів обласного бюджету у 2018 році.

Нагадаємо, рішенням ХVІІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання від 16.03.2018 року №753 «Про внесення змін до Комплексної програми розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року» з обласного бюджету виділено 20,0 млн грн на будівництво, реконструкцію, розширення та модернізацію інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських меліоративних систем. Замовником виконання робіт визначено Херсонське обласне управлінням водних ресурсів, яким було оголошено відповідний конкурс. Оголошення про початок конкурсу було розміщено в газетах «Наддніпрянська правда» та «Новий день».

За результатами конкурсу на розгляд були надані наступні пропозиції:

— Будівництво напірних трубопроводів для встановлення 2-х ДМ «Zimmatic» та підключення системи краплинного зрошення на землях науково-дослідної виробничої ділянки «Хвиля» Херсонського державного аграрного університету (кошторисна вартість – 1855,126 тис. грн) (канал Р-4-2 Інгулецької зрошувальної системи);

— Зрошувальна ділянка площею 1313,3 га (закрита зрошувальна мережа) на землях, що знаходяться в оренді ПП «Співдружність-Південь» в адміністративних межах Чонгарської сільської ради Генічеського району Херсонської області (11144,874 тис. грн) (ІІ пусковий комплекс);

— Нове будівництво меліоративної мережі в адміністративних границях Заозерненської сільської ради, Каховський район, Херсонська область (7000 тис. грн) (1 пусковий комплекс).

Конкурсною комісією встановлено, що всі зазначені проекти отримали позитивний висновок комплексної державної експертизи. Зважаючи на це, депутатська комісія затвердила перелік вищезазначених об’єктів будівництва внутрішньогосподарських зрошувальних мереж.

Також члени комісії рекомендували Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Херсонським управлінням облводресурсів розробити та надати до 01 листопада 2018 року постійній комісії обласної ради з питань земельних відносин та екології механізм розподілу та використання коштів обласного бюджету, направлених на будівництво, реконструкцію, розширення та модернізацію інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських зрошувальних систем, починаючи з 2019 року і на подальші роки, в межах Комплексної програми розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року.