Злісні неплатники аліментів будуть мести вулиці

6 лет назад 0

Херсонська юстиція і в свята, і в будні, стоїть на захисті прав жінок. Тому активно продовжує працювати над реалізацією закону #ЧужихДітейНеБуває, який вступив в дію 6 лютого 2018 року.

Так, 7 березня ,було проведено спільну нараду із представниками органів місцевого самоврядуванн та Херсонського міського відділу з питань пробації. Під час зустрічі обговорили впровадження нового виду адміністративних стягнень з неплатників аліментів — суспільно корисні роботи. На відміну від громадських, вони оплачувані.

Як це виглядає на практиці: суд притягає боржника до адміністративної відповідальності, що полягає у виконанні у вільний від роботи чи навчання час оплатних суспільно корисних робіт. Це може бути прибирання вулиць, фарбування будівель тощо строком від 120 до 240 годин, але не більше ніж 8 годин на добу.

Плата, що нараховується боржнику за виконання такої роботи, автоматично перераховується на відповідний рахунок виконавця для подальшого погашення аліментної заборгованості.

У Херсонській області 130 постанов щодо притягнення неплатників аліментів до адміністративної відповідальності вже направили до судів. Із них 40 – в обласному центрі.

Міський голова та представники органів місцевого самоврядування запевнили, що всіляко сприятимуть роботі Херсонської юстиції. Особливо в боротьбі зі злісними неплатниками аліментів.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області