Адмінмежа Херсонщини з Кримом перетворилася на акційну локацію. Не обійшлося без інцедентів (відео

6 лет назад 0

На КПВВ зібралися протестувальники з кримьскотатарськими та українськими правопрами. Подороанам на півовтров вручають агітки з вибіркою щодо прав та виборів.

І уже скоро після початку акції на межі був затррманий мікроавтобус із запорізькими номерами. Він їхав зі сторони Крима. На лобовом склі красувалися деравні російські символи. На вимоги активістів зупинитися водій не відповів і прорвався крізь натовп протестувальників .
Щоправда, недалеко. Авто таки зупинили члени формування «Аскер» та передали правоохоронцям.  На місце викликали й СБУ. Щоправда, майже одразу пілс появи силовиків символіка РФ з авта знимкла — плвідомляє видання genichane.com.ua (фото видання).

 

Загалом же, сьогодні понад сотня людей зібралася біля контрольного пункту "Чонгар". Вони тримають як українські, так і кримськотатарські прапори. Учасники так званої "мовчазної акції" одягнуті в маски з надписом "Ні". За їх словами, головна мета – показати людям, які їдуть до Криму, що сьогоднішнє голосування там незаконне, і їм не варто брати в ньому участі. Також вони роздають всім, хто прямує до Криму, листівки, в яких прописані права громадян України.

Акція триватиме не менше п'яти годин. Окрім того, подібна акція відбудеться у самому Херсоні на площі Свободи.