Банки і комунальники тепер знають, як захистися від херсонців

7 лет назад 0

Проект Закону України № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» за авторством, Президента України Петра Порошенка розтлумачив для херсонців журналіст Сергій Осолодкін.

 

Ви все ще сподіваєтеся, що за неякісні послуги, які вам надали підприємства ЖКГ ви можете не платити і вам за це нічого не буде? Наївні! Забудьте про це!

Минулого тижня до ВРУ надійшов проект Закону України від гаранта Конституції – Президента України Петра Олексійовича Порошенко: «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Проект зареєстрований № 6232, як невідкладний і містить 785 сторінок. Цікаво, чи у багатьох депутатів вистачить сил все це прочитати? Якщо проект стане Законом, то він дуже «боляче» вдарить по тим, хто має борги.

Проект передбачає створення системи автоматизованого арешту коштів боржників на банківських рахунках (ст. 15 ЦПК, ст. 7 ГПК, ст. 9-1 ЗУ «Про виконавче провадження», ст. 62 ЗУ «Про банки і банківську діяльність»). Фактично це форма забезпечення боргових зобов'язань.

Що це означає у перекладі на «людську мову»? Ви – боржник. У вас в руках – банківська катка. Не важливо яка: зарплатна, пенсійна тощо. Той, кому ви винні гроші за послуги (Позивач) звертається до суду за стягненням боргу.

Паралельно з позовом Позивач просить суд накласти арешт на ваші кошти на банківських рахунках. Суд майже автоматично приймає Позов і постановляє Ухвалу. Арешт на ваші рахунки буде накладено протягом декількох хвилин.

Ви при цьому не присутні, вас про це навіть не сповіщають, саме для цього приймається т.з. «спрощена система». Коли Ви дізнаєтеся? Тоді, коли захочете щось оплатити карткою – вона не буде працювати.

Поки Ви будете з'ясовувати причину блокування картки, суд у порядку наказного провадження («спрощена процедура»), без повідомлення заявника і боржника, виносить Судовий наказ про стягнення заборгованості.
 
Все це так само відбуватиметься без Вашої участі. Суд направить Вам копію судового наказу по пошті або на вашу електронну адресу. Так, у вас буде право «оскаржити» дію Суду, але банківська картка буде заблокована до того моменту поки ви не сплатите борги. Будь-який рух по картці буде заблокований – тільки нарахування.

Час дякувати Президентові України! Красно дякуємо, Петре Олексійовичу, за турботу про народ України!!!

Цікаво, як будуть голосувати депутати за цей проект, а потім як за них будуть голосувати виборці? Невже й це «проковтнуть»?

Нагадаю, що при цьому Президенті останні три роки, ціни на комунальні послуги підвищилися на 400%, на газ – на 590%, на теплопостачання – на 250%, на воду – на 212% на електроенергію – на 140%.

Це саме та країна, у якій згідно даних останнього опитування – 95% громадян вважають себе такими, що живуть у злиднях.

До речі, судитися буде ще дорожче. Проект передбачає збільшення ставок судового збору. Для суперечок майнового характеру судовий збір зросте з 110% від суми позову до 150% — за апеляційні скарги, і зі 120% від суми позову до 200% — за касаційні скарги.

Суди у нас стали ще більш відкритими!

Все для бідних і нужденних громадян України!

Сергій ОСОЛОДКІН