Бізнесу обіцяють наступного року менше перевірок

5 лет назад 0

Державна фіскальна служба України (ДФС) планує скоротити кількість підприємств, які потраплять у план-графік проведення документальних перевірок на 2019 рік, мінімум на 10%.

Як повідомляє "Тижневик номер один" з посиланням на прес-службу ДФС, про це сказав виконуючий обов’язки заступника голови служби Євген Бамбізов під час зустрічі з представниками Спілки українських підприємців. Згідно з повідомленням, в органах ДФС існує застарілий ризикоорієнтований підхід до діяльності платників податків, у зв’язку з чим є необхідність зробити перегляд затверджених ризиків для їхньої актуалізації.

Також повідомляється, що в даний час Фіскальна служба працює над впровадженням електронної перевірки, що дозволить виявляти більшу частину ризиків ще до проведення перевірки.

«Платник податків під час подачі будь-якої звітності отримуватиме файл із ризиками, які буде автоматично визначати система… Платник може прийняти ці ризики і провести відповідне коригування, може надати пояснення, чому такі розбіжності виникли. Якщо згоди не буде досягнуто, то за результатами подання звітності протягом певного часу під час накопичення таких електронних файлів із певними ризиками буде прийматися об’єктивне рішення про проведення аудиту», – підкреслив Бамбізов.

У 2017 році Державна фіскальна служба провела 652 позапланові документальні перевірки платників податків, за якими було донараховано 8,1 млрд. грн. ДФС включила у план-графік перевірок на 2018 рік 5,5 тисячі платників податків – юридичних осіб до обсягів задекларованих доходів понад 1,2 млрд. грн.