Де отримати субсидію «живими» грошима

5 лет назад 0

Монетизація субсидій, про яку так багато і часто говорилося останнім часом, нарешті відбулася. 

Тепер Кабмін визначився, де буде видавати пільговикам готівкові гроші. Отримати фінанси на руки можна буде у відділеннях «Укрпошти» і «Ощадбанку», передає сайт "Znaj.ua".

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів про хід монетизації субсидій та порядку видачі готівкових грошей, пише видання.

"Протягом місяця уряд чітко випише відповідну постанову Кабінету Міністрів, і, як і обіцяли, з 1 березня люди отримають вже перші гроші за субсидії через різні механізми: це буде Ощадбанк для тих, хто вже має рахунки, "Укрпошта" для тих, хто не користується послугами банків. Ця система у нас вже практично відпрацьована, тому для людей ніяких незручностей для переходу на монетизацію субсидій не буде", — пояснив віце-прем'єр.  

При цьому, Розенко зазначив, що українці, які отримують субсидії, використовують в 1,8-2 рази більше газу, ніж ті споживачі, які їх не отримують. 

У Кабміні вважають, що монетизація субсидій стане стимулом для пільговиків ощадливіше використовувати газ, щоб витрачати заощаджені гроші на свій розсуд. 

Нагадаємо, монетизація субсидій буде проходити в кілька етапів. Перший стартує 1 січня. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, кожне господарство, за попередніми підрахунками, отримає по 600-700 гривень. На наступному етапі одержувачів субсидій переведуть на особові рахунки.