Депутати провалили закон, яким на годину скорочується робочий день для вагітних

5 лет назад 0

Верховна Рада України не ухвалила у першому читанні законопроект, яким могли зобов’язати роботодавців скорочувати робочий день вагітним жінкам на 1 годину без зменшення розміру зарплати.

За відповідний законопроект №7113 проголосувало менше половини депутатів. Голосів не вистачило також на те, щоб повернути законопроект на доопрацювання, пише сайт "Громадське".

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроекту є підвищення соціальних гарантій захисту вагітних жінок та забезпечення здорового материнства.

«Проектом пропонується в обов’язковому порядку скоротити на одну годину тривалість робочого дня для всіх без виключення працюючих жінок з часу, коли вони стали на облік по вагітності, зі збереженням середньої заробітної плати», — йдеться у пояснювальній записці о законопроекту.

Раніше в уряді ухвалили рішення виплачувати по 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину у родині.

Зазначимо, що раніше в уряді запустили ще одну програму з виплат за доглядом дитини. Так там пропонують збільшити розмір цих виплат для компенсації батькам послуг няні.

Наразі розмір державних виплат по догляду за новонародженими складає 860 гривень.

Зазначимо, що 30 травня 2018 року на засіданні уряду презентували концепцію «пакунку малюка», а також «муніципальної няні». Зокрема, там пропонували компенсувати частину вартості послуг няні для працюючих батьків з бюджету.